You are currently viewing טארט טאטן
טארט טאטן

טארט טאטן

הטארט טאטן הוא טארט תפוחים הפוך שמתאפיין בשכבת סוכר מקורמל

הטארט הוכן לראשונה בטעות במלון טטין בצרפת, ב-1889. המלון נוהל בידי שתי אחיות, סטפני וקרוליין טאטן. יש מחלוקת בעניין מקורו של הטארט. אבל הגרסה הסבירה ביותר היא שסטפני טאטן, שהתעסקה עם רוב הבישולים, החלה להכין פאי תפוחים מסורתי שמבוסס על בישול תפוחים בחמאה וסוכר אך הריחה כי התבשיל נשרף, הסירה אותו מהאש, כיסתה אותו בבצק פאי והניחה את המחבת בתנור לסיום האפייה. לאחר שהפכה את הטארט על פניו, היא נדהמה לגלות עד כמה האורחים במלון אהבו את העוגה החדשה. (באדיבות ויקיפדיה)

 יש מיליון ואחד מתכונים, אך המתכון שעבד הכי טוב אצלי, עבר אליי מאמא שלי, שעבר עליה מחברה של חברה של חברה של חברה… אז סליחה מראש מכל מי שהמתכון הזה היה יכול להיות שלו..

מתכון לטארט טאטן

 מחבת בעלת תחתית עבה ובגודל 26 ס"מ שניתן להכניסה לתנור

מצרכים ל בצק פריך:

  • 200 ג' קמח מנופה
  • רבע כפית מלח
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 100 ג' חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
  • ביצה
  • 2 כפות מי קרח

ולכיסוי התפוחים:

תפוחים

  • 200 ג' (כוס) סוכר לבן
  • 70 ג' חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות גדולות
  • חצי כפית קינמון או מקל קינמון
  • 12-14 תפוחים קטנים מסוג גולדן דלישס קלופים

 

  ההכנה:

במעבד מזון עם מערבלים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה במשך חצי דקה.

בצק בתנורתוך כדי ערבול מוסיפים ביצה טרופה ומיד לאחריה 2 כפות מים בטפטוף איטי עד שהבצק נאסף לכדור.מכניסים לשקית ניילון. משטחים לצורת פיתה, עוטפים היטב ומצננים למשך שעתיים או יותר (נשמר טרי במקרר עד יומיים).בעזרת תפוחן מוציאים את ליבת התפוח וחותכים לאורך לחצי.

 מחממים תנור ל 200 מעלות.

 במחבת בגודל 26 שאפשר להכניסה לתנור, ממיסים סוכר על אש בינונית עד קבלת קרמל כהה  (לוקח בין ארבע לשבע דקות בהתאם לאיכות המחבת) יש להימנע מערבוב עם כף. כאשר הסוכר נהפך לחום כהה, מוסיפים בזהירות קובייה אחר קובייה של חמאה.

 מפזרים אבקת קינמון או מניחים מקל קינמון במרכז התבנית. מסדרים בצורה מעגלית ובצפיפות את התפוחים מעל הקרמל מבשלים על אש בינונית כרבע שעה ומכבים את האש.

אם כמות הנוזלים רבה (התפוחים מגירים נוזלים) מומלץ לבשל עוד מספר דקות עד לצמצום חלק מהנוזלים.

 מרדדים בזריזות את הבצק על משטח מקומח לעיגול הגדול מגודל המחבת בכ- 2 ס"מ.

 טארט טאטןמגלגלים את הבצק על מערוך ומניחים בזריזות מעל התפוחים.

 מכניסים פנימה את שולי הבצק, ובעזרת מזלג מחוררים את הבצק. מכניסים לתנור ואופים שלושים דקות.

 כעשר דקות לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מניחים על פניה צלחת, מהדקים והופכים בזריזות.

יאמי!

 יש ברשת אין ספור אתרים ובלוגים שמראים תמונות של כל השלבים, ובכל זאת הנה קצת מהתמונות שלי..

 באדיבות קרן מאור

כתיבת תגובה