You are currently viewing מד חום לבשר – מדריך למשתמש

מד חום לבשר – מדריך למשתמש

אם אתם אוהבים בשר וגם אוהבים להכין בשר, בין אם לאירוח רב משתתפים ובין אם כדי להתענג על הטעמים בעצמכם, כדאי מאוד שיהיה ברשותכם מד חום לבשר. וכל כך למה? כי הוא יאפשר לכם להכין את הבשר כך שיצא בדיוק כמו שאתם אוהבים. איך עושים את זה ובאיזה מד חום לבשר בדיוק משתמשים? כל התשובות – במאמר שלפניכם.

מהו מד חום לבשר?

מדובר במכשיר אשר כשמו כן הוא – מודד את הטמפרטורה של הבשר בעת הצלייה, אבל לא מבחוץ – אלא מבפנים. אחרי הכול, על מנת לדעת אם נתח הבשר הגיע בדיוק למידת העשייה הרצויה והמועדפת עליכם, אפשר לנסות לנחש זאת על פי משך הזמן שאתם צולים אותו, או לנסות לנחש זאת באמצעות נגיעה בנתח באצבע, אבל דרך מדויקת יותר היא לדעת מהי הטמפרטורה של הנתח – מבפנים.

מדוע הטכניקות האחרות לא מדויקות?

הטכניקה של מדידת זמן אינה מדויקת, כי לכל נתח ונתח נדרש הזמן שלו כדי להגיע לאותה מידת עשייה. הנתחים נבדלים ביניהם בעוביים ובגודלם, ולכן לא בטוח שנתח אחד יגיע למידת העשייה הרצויה בדיוק באותו זמן שיגיע אליה נתח אחר.

הטכניקה של מגע באמצעות האצבע יכולה להיות מדויקת יותר, אבל רק אם כבר נגעתם עבר בהרבה מאוד נתחי בשר. אם אתם לא קצבים במקצועכם, אלא רק מכינים בשר להנאתכם ולהנאת האורחים שלכם – גם הטכניקה הזאת לא תהיה מספיק מדויקת עבורכם.

לדיוק מושלם – מד חום לבשר

הדרך המדויקת ביותר לדעת מה מידת העשייה של הבשר, היא שימוש במד חום של בשר. מדובר במד חום מיוחד בצורת שעון, שאליו מחובר חוט ברזל שמוחדר אל תוך נתח הבשר לפני הצלייה ונשאר בתוכו במשך כל זמן הצלייה. כך אתם יכולים לראות בצורה ברורה מתי מד החום מגיע לטמפרטורה הרצויה, ולדעת שבדיוק ברגע הזה אתם יכולים להפסיק לצלות את הבשר ופשוט להתענג על הארוחה.

מדריך הטמפרטורות השלם

כדי שתדעו לאיזו טמפרטורה צריך הנתח להגיע על מנת להיות עשוי בדיוק במידה הרצויה לכם, אנחנו מביאים כאן את כל המידע הנדרש עבורכם:

נתח בקר / עגל

  • רייר: 50 מעלות
  • מדיום-רייר: 55 מעלות
  • מדיום: 60 מעלות
  • מדיום-וול – 69-65 מעלות
  • וול דאן: 71 מעלות

נתח טלה

מומלץ לצלות עד שמד החום לבשר יגיע לטמפרטורה של 60 מעלות.

חשוב לזכור, כי כשמוציאים את נתח הבשר מהתנור הטמפרטורה שלו עולה בכ-7 מעלות בממוצע, ולכן מומלץ לצלות אותו בתנור עד לטמפרטורה הנמוכה ב-10 מעלות מהמצויין מעלה, היינו:

נתח בקר / עגלמד חום לבשר

  • רייר: 43 מעלות
  • מדיום-רייר: 48 מעלות
  • מדיום: 53 מעלות
  • מדיום-וול – 62-58 מעלות
  • וול דאן: 64 מעלות

נתח טלה – 53 מעלות.

לסיכום: אם אתם מחפשים דרך פשוטה וקלה להגיע למידת עשייה רצויה של נתחי בשר שונים, מומלץ מאוד שתרכשו מד חום לבשר איכותי. אין בכלל ספק, שלאחר הרכישה תוכלו להיות הרבה יותר רגועים, ולדעת שכל אחד מהסועדים יקבל את נתחי הבשר עשויים בדיוק כמו שביקש. בהצלחה ובתיאבון!