אין כמו מרק ירקות חם וטעים בטח ובטח במזג אוויר קר וסוער. המצרכים פשוטים, אפשר לעבוד כמעט עם כל מה שמוצאים במגרת הירקות שבמקרר.
אפשר ואפילו רצוי לבשל אטריות מרק דקיקות. זה טעים וזה מוסיף עוד צבע למרק.
שמן
גזר
בצל
פטריות
תפוח אדמה מקולף
קישואים
דלעת
גריסי פנינה
כוסברה, פטרוזיליה, שמיר
אבקת מרק עוף
מטגנים בסיר בצל קצוץ וגזר מגורר. הגזר המגורר והמטוגן הוא זה שייתן למרק את צבעו הכתום.
מוסיפים לחגיגה פטריות, תפוח אדמה, קישואים, גזרים, דלעת, גריסי פנינה (אם יש) ועשבי תיבול (מה שיש לכם. לא חובה).
מכסים במים , מוסיפים 2-3 כפות אבקת מרק עוף, מביאים לרתיחה, מכסים עם מכסה ומנמיכים את האש. המרק מוכן כאשר האלמנט הקשה ביותר (גזר) מתרכך דיו.
ולפעמים השקדים הם רק התירוץ!! חורף חמים ונעים… בתיאבון!