You are currently viewing מתכון לירקות צלויים בגריל

מתכון לירקות צלויים בגריל

אנשים רבים האוכלים אוכל צמחוני או טבעוני אוהבים לעשות על האש. נשמע מוזר? לא יותר מכל תרבות אוכל אחרת שלא מוכרת לנו. גריל פחמים או גריל גז יכולים לשמש בקלות לצליית ירקות ולהכנת מטעמים רבים בצורה זו. אז בפעם הבאה כשאתם מזמינים אנשים צמחוניים לארוחת "על האש" שאתם מכינים בגינה תוכלו לבשר להם, שיש עבורם גריל מיוחד שבו יצלו מאכלים על טהרת הצמחונות ללא שימוש בבשר.

ישנם מתכונים רבים שניתן לעשות על הגריל שמיועדים לצמחונים והמתכון שמובא לפניכם כאן מבוסס על המטבח האיטלקי המכונה אנטיפסטי.

מתכון ירקות צלויים על האש במרינדה של חומץ בלסמי

זהו מתכון מאד קל להכנה ולצלייה ומאד טעים.

החומרים הדרושים הם:

  • 2 חצילים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 4 קישואים
  • החומרים הדרושים למרינדה הם:
  • כף חומץ בלסמי
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • צרור פטרוזיליה
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שן שום קצוצה

ירקות בגרילאופן ההכנה:

 

  1. יש לחתוך את הקישואים לפרוסות אלכסוניות עבות, את החצילים יש לפרוס לאורכם ואת הפלפלים האדומים יש לשטוף במים ולשים את כל הירקות בקערה גדולה.
  2. הכנת המרינדה – לערבב את חומץ הבלסמי עם השום, המלח, הפלפל השחור, שמן הזית ומעט פטרוזיליה קצוצה עד לקבלת רוטב אחיד.
  3. יש לצלות את הפלפלים על האש למספר דקות אך להימנע משריפתם.
  4. יש למשוך את הקישואים במעט שמן זית שמעליו זורים מעט מלח ופלפל ולהניח על הגריל.
  5. לאחר שהשחימו יש להפוך את הפלפלים והקישואים לצידם השני על הרשת ולמשוך את הקישואים מצידם השני בשמן זית.
  6. יש למשוך את החצילים במעט שמן זית ולהוסיף לגריל ולזרות מעט מלח ופלפל מעליהם.
  7. לאחר כמה דקות להסיר מהאש את הפלפלים והקישואים ולהפוך לזמן קצר את החצילים.
  8. מסירים מהאש גם את החצילים ומניחים את הכל בקערה ונותנים לכל להתקרר מעט.
  9. לאחר מספר דקות מוציאים את הפלפלים וקולפים את הקליפה בעדינות, מחזירים לקערה ומערבבים יחד עם המרינדה שהוכנה מראש. מגישים בקערה ובתאבון.

תוספות טעם וריח

במידה ורוצים לתת למעדן הזה טעם מעט מעושן ניתן לזרוק על הגחלים ענפי טימין ורוזמרין שנותנים לירקות הנצלים טעם מודגש ומיוחד.

ניתן לנצל את הגריל לצליית אנטיפסטי שכזה בכל פעם שמשתמשים בגריל וניתן להכין כמות גדולה ולשמור אותה במקרר לפחות לשבוע ימים. את הירקות הללו ניתן לשלב גם בסלטים, פסטות או לאכול אותם כמו שהם עם לחם כפרי טעים.

המתכון באדיבות ש.ד.ר – המומחים לגריל גז

כתיבת תגובה