You are currently viewing עוף בחצילים ועגבניות

עוף בחצילים ועגבניות

מאכל פרסי
חומרים:

  • 4 כרעי עוף
  • 5 כפות שמן
  • 5 עגבניות חתוכות לרבעים
  • 1 חציל בינוני
  • 1 קופסאות שימורים של רסק עגבניות.
  • 3/4 כוס מים
  • 1 בצל מקולף וקצוץ קטן
  • מיץ מלימון אחד או רבע כוס מיץ לימון טבעי.
  • מעט כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה.

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החציל לאורכו, מפזרים עליו מעט מלח ושמים בצד למשך כשעה.
  2. שוטפים את פרוסות החציל מן המלח ומייבשים בצד.
  3. מטגנים את החציל משני הצדדים עד להזהבה.
  4. במחבת נפרדת מטגנים את רבעי העגבניות.
  5. בסיר נפרד מחממים שמן ומטגנים את העופות עד להשחמה, מוסיפים את הבצל ומטגנים. מוסיפים לסיר העופות. את הכורכום, העגבניות המרוסקות, מעט מלח, מעט פלפל שחור, מים, מבשלים ומביאים לרתיחה, ממשיכים בבישול איטי על להבה קטנה במשך כשעה ורבע.
  6. בתום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון, החצילים, והעגבניות המטוגנות, מבשלים כחצי שעה נוספת, מפזרים מעט פטרוזיליה למעלה
  7. והעוף מוכן להגשה

כתיבת תגובה