You are currently viewing עוקץ הדבורה

עוקץ הדבורה

עוגה מרשימה, מתוקה, לכל אירוע או סתם כדי לפנק את מי שאתם אוהבים. יש ברשת הרבה מתכונים לעוגה זו, בחרתי להביא את המתכון שהועבר אליי על ידי אחותי. מפורט לפרטי פרטים.

אל תבהלו מאורכו של המתכון! הצצה קטנה ותבינו שמאוד קל להכינה.

 מתכון לעוגה- עוקץ הדבורה

 את הטורט (הבסיס של העוגה, הבצק), אפשר להכין בבית או לקנות מוכן.

המתכון מתאים לטורט בקוטר 26 או 28 ס"מ, פרוסה לרוחב ל-2 פרוסות.

 לטורט:

100 גרם חמאה

4 ביצים

2 כוסות סוכר

1/2 כוס חלב

2 כוסות קמח תופח

 הכנה:

לערבב הכל עם כף. לשפוך לתבנית מתפרקת, משומנת (26 או 28 ס"מ) ולאפות בחום של 170 מעלות כ-40 דקות.

לצנן היטב ולחתוך לרוחב, ל-2 פרוסות.

חשוב! אם הטורט לא אפויה כמו שצריך, אז היא תיצנח במרכז כשהיא תתקרר וזה יהיה בלתי אפשרי לחתוך אותה לרוחב ל-2 פרוסות. אז מאוד חשוב לעקוב בזמן האפייה, אפילו כדאי לכסות את התבנית בחצי הראשון של האפייה, כדי שהיא לא תישרף ושאפשר יהיה לאפות עוד קצת אם צריך.

 לשאר העוגה:

תבנית בקוטר 26 או 28 ס"מ.

 למלית:

2 מיכלים שמנת מתוקה

50 גרם אינסטנט פודינג וניל

3 כפות סוכר

 לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

50 גרם חמאה

1/2 כוס דבש

3/4 כוס סוכר (אפשר גם רק 1/2 כוס, העוגה יוצאת די מתוקה בכל מקרה)

400 גרם שקדים פרוסים או 300 גרם אגוזי מלך דפוקים, ככה שחלק מהם מפוררים וחלק יחסית שלמים (אני מכינה את העוגה עם אגוזי המלך)

1 כפית נס קפה מעורבבת עם 1 כף מים

 ההכנה של הציפוי:

שמים בסיר את החמאה, הדבש, השמנת והסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השקדים / האגוזים ואת הקפה.

ההכנה של המלית:

במיקסר שמים את השמנת, אינסטנט פודינג והסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת נוקשה.

 הרכבת העוגה:

מניחים שכבת עוגה 1 בתבנית ומורחים מתערובת השקדים/אגוזים. אופים כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים ומשהים לצינון.

זה שלב שאני חושבת שאני ויתרתי עליו בפעם האחרונה שהכנתי את העוגה, אני לא כ"כ אוהבת את הטעם של האגוזים אחרי האפייה הזו. אז לשיקולכם. אם אתם מוותרים על האפייה הזו, אז עדיף להתחיל מהשלב הבא ורק בסוף לחזור לשלב הזה.

 מניחים את שכבת העוגה השנייה בתבנית להגשה, מורחים עליה ועל דפנות העוגה את המלית. אם אפית את השכבה השנייה, אז עכשיו מניחים אותה על המילוי עם הציפוי כלפי מעלה. (אם ויתרתם על השלב של אפיית השכבה הראשונה, אז בעצם כל מה שצריך לעשות עכשיו זה לשים על השכבה עם המילוי את השכבה השניה של העוגה, ועליה לשים את הציפוי). מהדקים.

 מאחסנים במקרר כשעתיים.

 עוד טיפ – הכמות של השקדים אמורה להיות מדויקת, כי ככה המתכון היה במקור. כיוון שאני מכינה את העוגה עם אגוזי מלך, זו הכמות שאני רשמתי לעצמי על המתכון, אבל יש סיכוי סביר שזו כמות גדולה מדי. מקסימום, אם כבר ציפית את העוגה ונשאר לך עוד מלא אגוזים בסיר, פשוט תעבירי לאיזה כלי ותשימי במקרר. זה טעים לאללה 🙂

 זהו, בתאבון 🙂 שלחו לנו  תמונה אחרי שאתם מכינים 🙂

 באדיבות קרן ודנה מאור

כתיבת תגובה