You are currently viewing רוטב עגבניות לספגטי – מתכון בסיסי
רוטב עגבניות לספגטי

רוטב עגבניות לספגטי – מתכון בסיסי

לא חייבים להסתבך עם מתכון מורכב ומרגיז. אפשר להכין את הרוטב האדום- כתום הזה שתמיד מצליח רק לסבתות , ממש בקלי קלות. מהיום- לא רק סבתא יכולה להצליח להכין את הרוטב הזה, הבסיסי, זה שנדבק לספגטי ועושה כתם שמתעקש לא לרדת מכלי הפלסטיק שבו אכסנתם אותו!

את הרוטב הזה אפשר להכין עם או בלי עגבניות אמיתיות. היופי הוא שניתן להכין אותו בדקות ספורות או להשקיע בקיצוץ בצל, קילוף שום או- שממש לא חייבים!! הכל שאלה של מה וכמה מתחשק לכם להשקיע ואילו מצרכים יש לכם כרגע בבית.

ספגטי יש? יופי. הרוטב הזה הוא קלאסי לספגטי אבל כל סוג אחר של פסטה יכול להתאים.

רוטב עגבניות לספגטי - פפריקה
רוטב עגבניות לספגטי – פפריקה

שום
בצל
שמן
פפריקה מתוקה
רסק עגבניות
עגבניות טריות או מקופסא או רוטב קנוי
סוכר
אורגנו
כוס וחצי מים חמים או ציר עוף
מלח
פלפל

מטגנים בצל ושום עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים 2-3 כפות גדושות של פפריקה מתוקה. מטגנים עד שכל הפפריקה נרטבת וסופגת את השמן. מסירים מיד מהאש על מנת שלא לשרוף את הפפריקה. פפריקה שרופה הופכת מרה ותקלקל כל דבר שייכנס למחבת מרגע זה. לכן חשוב להקפיד להסיר מהאש ברגע שמתחילים להריח את הפפריקה. זה אומר שהיא התחממה ומיטגנת מהשמן.
מוסיפים את רסק העגבניות, מרככים עם מעט מים וממשיכים לטגן עד שהצבע של התערובת מתחלף מאדום לכתמתם. ממשיכים להוסיף בהדרגה את המים החמים או את ציר העוף, מערבבים ומוסיפים שוב ושוב. התערובת אחידה ומזכירה דייסה סמיכה.
בשלב זה מוסיפים את העגבניות, חתוכות כמובן, או את קופסת השימורים או הרוטב הקנוי.
את הבסיס של סבתא כבר יצרתם באמצעות הפפריקה והטיגון של הרסק. מכאן אפשר רק להמריא.
הוסיפו 2 כפות סוכר על מנת לנטרל חמיצות של העגבניות. הוסיפו אורגנו, מלח ופלפל והביאו לרתיחה.
לא לשכוח לטעום ולתקן. בשלו על אש בינונית עד לקבלת תערובת שאינה נוזלית והנה לכם רוטב עגבניות כמו של סבתא. מושלם!
תיזהרו זה מלכלך!!

רוטב עגבניות לספגטי
רוטב עגבניות לספגטי

כתיבת תגובה